Maria Beneyto ens ha deixat

Maria Beneyto, professora de llengua i literatura castellana a l’Institut-Escola Les Vinyes, ens ha deixat. Ha estat un cop dur per a tots nosaltres. Per als seus companys docents, per als seus alumnes i per a les famílies de Castellbisbal. La primera promoció de l’ESO, que va tenir la Maria de professora de llengua durant quatre cursos -un luxe per a ells i per a la Maria- li van fer un vídeo d’estimació i reconeixement en l’acte de suport que li va fer la comunitat educativa en declarar-se-li la malaltia. El volem compartir aquí:

Homenatge a Maria per la comunitat educativa de Institut-Escola Les Vinyes.

Quan fa uns mesos vam constituir La Verema, la Maria ens va dir que no podria treballar-hi gaire a causa de la seva malaltia, però que estava encantada de participar-hi. Com sempre, fidel al seu compromís amb l’educació, la Maria era amb nosaltres en el seu paper de Presidenta d’Honor, incombustible, encetant nous reptes.

Maria Beneyto a la Biblioteca de Les Vinyes amb la comissió de la revista del centre.

Maria Beneyto ha estat una mestra de vida: la seva bondat i la seva serenitat dels darrers anys són un exemple per a nosaltres; les converses i debats sobre educació, sempre estimulants, ens han donat moments impagables que no oblidarem. Però, sobretot, ens volem quedar amb el seu compromís amb el bé comú i amb l’educació, amb el seu rigor intel·lectual i amb el seu pensament crític i reflexiu, amb la seva joia de viure cada instant amb la plenitud humana d’una lliurepensadora.

Gràcies, Maria, sempre seràs amb nosaltres.

Publicat per

Adminstració General

Equip d'administració de la web

2 pensaments quant a “Maria Beneyto ens ha deixat”

  1. Un text preciós. Una relació professional i personal preciosa, un tresor. Una veu que serà sempre amb els seus alumnes, en les seves paraules. Una gran inspiració per a tots.
    “S’havia perdut en tots aquells a qui va donar bones paraules.” Elias Canetti, La província de l’home

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *